perjantai 16. lokakuuta 2015

Aasian moderni metropoli Singapore

Singapore sua kaipaan niin..Kävimme singaporessa mieheni kanssa viime jouluna. Matkaan kuului myös viikon loma Balilla, mutta pari ensimmäistä tekstiä pyhitän Singaporelle. Siitä onkin niin paljon kerrottavaa. Singapore vei sydämmeni totaalisesti ja kaupunkia on alkanut tulla jo ikävä <3


Katukuvaa Singaporessa

Yleistä Singaporesta

Singapore on kaupunkivaltio, joka sijaitsee Malesian alapuolella Malaijan niemimaan kärjessä. Kaupungin asukasluku on wikipedia mukaan reilu 4 miljoonaa asukasta, joista valtaosa on kiinalaisia, malaijijeja ja intialaisia. Pääkielet kaupungissa ovat mandariinikiina, englanti, malaiji sekä tamili. Englannilla pärjäsi tosi hyvin ja lähes kaikki opasteet olivat näiden hieroglyyfien lisäksi kirjoitettu myös lontooksi. Singapore on Aasian vaurain kaupunki ja hintatasokin on Aasian kalleimmasta päästä. Kuitenkin Suomalaisen mittapuulle hyvin edullinen.

Singaporessa oli todella siistiä, joka paikassa. Kävelykadut olivat pääosin kaakelia ja ne pestiin säännöllisesti. Jos olisin pudottanut ruokaa kadulle, olisin voinut aivan hyvin pistellä sen vielä poskeeni. Siisteys teki kaupungista todella viihtyisän. Suomi on sikolätti tähän kaupunkiin verrattuna.
Ilmasto

Singaporessa on aina lämmintä! Lämpötila ei juuri koskaan laske alle 25 asteen. Sadekausi kestää marraskuusta tammikuuhun. Matkailusivustot suosittelevat matkustamista Singaporeen kuivan kauden aikaan, mutta minä tyrmään tämän väitteen. Me tosiaan matkustimme joulukuussa sadekauden aikaan, mutta tämä ei haitannut ollenkaan. Keli oli enimmäkseen pilvinen, mutta auringostakin ehdimme nauttia jonkin verran. Minun mielestä ilmasto oli sopivan lämmin pilvisellä säällä. Hyvin pärjäsi shortseilla ja topilla. Trooppisia ukkosia oli lähes joka päivä, mutta ne olivat todella lyhyt kestoisia ja vettäkin tuli vain vähän aikaa. Lakien ja sääntöjen Singapore

Singapore on kuuluisa tiukoista säännöistään ja erikoisista lakimääräyksistä. Näistä ehkä tunnetuin on purkukumin syönti kielto. Kaupunki ei halua ihmisten sylkevän purukumeja kaduille, joten jos olette Singaporeen matkustamassa niin jenkit kannattaa jättä kotiin. Roskaaminen on myös ankarasti kiellettyä Singaporessa, josta napsahtaa tuhansien eurojen sakko. Lisäksi metrossa syöminen ja juominen on kielletty, josta myös napsahtaa tuntuva sakko. Arvatkaa kuinka monta kertaa olin epähuomiossa avaamassa vesipulloa metrossa! Tupakkaa ei myöskään kannata polttaa ihan missä tahansa, koska se ei ole kaikkialla sallittua. Huumeiden käyttö ja hallussapito on kiellettyä kuoleman rangaistuksen uhalla. Seksuaalisesta häirinnästä napsahtaa sakkojen ja vankilatuomion lisäksi kepiniskut, No onneksi ei ole tapana :) .Vaikka nämä säännöt kuulostavat alkuun aika hurjilta niin minun mielestäni Suomikin voisi ottaa oppia Singaporen kurinalaisuudesta. Kaupunki on yksi maailman turvallisimmista paikoista, eikä ihme. Suomessa raiskaajat saavat ainoastaan kevyitä vankilatuomioita täyshoidolla, mutta Singaporessa annetaankin porkkanan sijasta keppiä.

Aktiviteetteja Singaporessa

Singaporessa riittää tekemistä vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Valitettavasti meidän lomamme oli aika lyhyt, koska valitsimme enemmän aikaa Balille. Jos nyt saisin päättää valitsisin toisin. Tekemistä ja nähtävää on niin paljon ja kaupungissa viihtyy muutenkin, vaikka mitään aktiviteetteja ei olisi suunnitellutkaan. 

Singaporessa riittää huvittelupaikkoja moneen makuun. Sentosan saari on huvittelukeskus, josta löytyy muun muassa Universal Studios Singapore- huvipuisto, näköalatorni, iFly tuulitunnelilentoja, uimaranta ja paljon muuta. Saarelle pääsee kaapelivaunulla, joka on jo hauska kokemus sinällään. Kaapelivaunu menee todella korkealla, joten korkeanpaikkakammoisten kannattaa mennä julkisella liikenteellä saarelle.

Kaapelivaunurata
Sentosan saari
Singapore city, kaapelivaunusta kuvattunaSingaporelaiset eivät näytä pelkäävän turhaa korkeita paikkoja, joten kaupungista löytyy myös maailman toiseksi korkein maailmanpyörä "Singapore Flyer", joka on 165 metriä korkea. Se sijaitsee Marina Bayn alueella. Samalla alueella sijaitsee myös  Marina Bay Sands- hotellikasino, joka on myös yli 200 metriä korkea. Olisin halunnut mennä käymään hotellin katon Skyparkissa, mutta miehelleni oli liikaa kaapelivaunuajelu Sentosan saarelle. No ehkä seuraavalla kerralla sitten :) .

Shoppailu

Kaupunki on shoppailijan paratiisi. Singaporesta löytyy kaikkea jokaisen kukkarolle. Ostoskeskuksia löytyy joka puolelta. Ochard Road on shoppailupääkatu Singaporessa, mutta shoppailumahdollisuuksia löytyy pitkin kaupunkia. Mustafa Centre:ssä kannattaa käydä, joka on suuri tavaratalo Little Indiassa. Tavaratalo on 24 tuntia vuorokaudessa auki ja siellä voi shoppailla verovapaasti. Kannattaa vain muistaa, että passi pitää olla mukana, jotta ostoksista saa tax free- shekit, joilla haetaan verovapaa korvaus lentokentältä. Me ei tätä asiaa huomattu, joten shoppailtiin normaali hinnoilla. Tavaratalosta löytyi todella edullisesti kaikenlaista tavaraa. Itse ostin aika paljon meikkejä parin euron hintaan.

Ruoka


Aasialainen ruoka kuuluu omiin suosikkeihin, joten Singaporesta löytyy hyvää syötävää joka paikasta. Singaporessa on hyvin paljon Warung- ruokatoreja, joista saa ruokaa todella edullisesti. 5 euron hintaan saatiin molemmat mahat täyteen. Warungeissa on erilaisia kojuja, joista voit koota oman annokseksi. Joku koju myy pelkästään juomia, toinen ruoka-annoksia. Joka kojussa oli aina vähän erilainen tarjonta. Ruoka oli edullista myös oikeissa ravintoloissa. Tämähän oli loistava juttu kahdelle suursyömärille :) . 

Warung
Kylläpä tuli taas ikävä Singaporea tätä kirjoittaessa. Haluan niin paljon tuonne vielä uudestaan ja pidemmäksi aikaa! Tämä oli ensimmäinen kohde, josta oli oikeasti haikea lähteä pois. Singaporea voin lämpimästi suositella kaikille. 

Kirjoitan matkakertomuksen reissusta vielä jälkeenpäin. Seuraavaksi on Balin esittelyn vuoro..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti