maanantai 26. lokakuuta 2015

Sabatonin keikan perässä Osloon

Maaliskuu 2015 Matkakertomus OsloKävimme Oslossa mieheni kanssa piipahtamassa viikonlopun mittaisella reissulla tämän vuoden maaliskuussa. Matka varattiin hetken mielijohteesta, kun huomasimme eräs sunnuntai päivä, että Sabaton olis keikkailemassa Oslossa. Meidän oli aluksi tarkoitus lähteä katsomaan keikkaa Helsinkiin, mutta meidän tuurilla kaikki liput oli loppuun myyty. Keikalle oli kuitenkin päästävä, varsinkin mieheni mielestä, joten samana iltana oli lentoliput varattu Osloon :) .
Kaupunkikuvaa Oslossa


Saimme Rovaniemeltä Finnairilta lentoliput, johon sisältyi vain 50 minuutin vaihto Helsingissä. Matkaan lähdettiin täältä pohjosesta aamu 6 aikaan ja perillä olimme jo aamu 9:ltä paikallista aikaa. Siinä ehdittiin käydä rauhassa aamupalalla ja vähän kiertelemässä, ennen hotelliin sisäänkirjautumista. Käytiin muun muassa Oslon historiallisessa museossa, joka miestäni kovasti kiinnosti. Sen jälkeen käytiin katsomassa myös kuninkaan palatsia, joka sijaitsi hyvin lähellä museota. Minua huvitti palatsin vartioiden edestakasin ramppaaminen. Mahtaa olla vartioilla aika pitkäveteiset työpäivät, kun raukat joutuvat kävelemään samaa reittiä edestakaisin koko päivän.
Kuninkaan palatsi


Hotellimme oli Raddison Blue Hotel, joka sijaitsee keskustassa. Hotellinvalinta osui todellakin nappiin! Huoneesta tykkäsin todella paljon ja sijainti oli loistava. Hotellin läheltä löytyi useita ostoskeskuksia, ravintoloita ja metro pysäkki oli ihan vieressä. Aamiainen oli hyvä ja kaikki toimi niin kuin pitää. Raddison oli yksi parhaimmista hotelleista, missä olen tähän mennessä yöpynyt.
Raddison Blue Hotel Oslo


Illalla lähdettiin katsomaan keikkaa Sentrum Scenelle. Tapasimme jonotellessamme yhden mukavan Norjalaisen, joka liittyikin meidän seuraan keikan ajaksi. Onneksi tajusimme mennä tuntia aikaisemmin jonottelemaan, koska hyvin äkkiä meidän takanamme oli käsittämättömän pitkä jono. Odottelu kannatti ja saimme eturivin paikat. Keikka oli kyllä Oslon käynnin arvoinen. Ainoastaan yhden paikallisen humalaisn naisen kanssa tuli hieman ongelmia keikan alkuvaihdeessa, kun hän yritti kiilata lavan reunalle. Mehän ei tietenkään häntä päästäneet ansaituille paikoillemme ja hyvin pian hän kaatoi punaviinit meidän päällemme. Seuraavaksi hän olikin jo minun tukassa kiinni ja minä hänen rinnuksissaan. Meidän takana olevat tulivat onneksi väliin ja vetivät tämän naisen pois minun kimpusta. Sen jälkeen häntä ei onneksi enään näkynyt.
Sabaton


Lauantaina kävimme Oslon tieteellisessä museossa ja kaupungilla shoppailemassa. Tieteellisessä museossa oli ihan sopivasti ihmeteltävää ja katseltavaa. Emme tosiaan päässeet tieteelliseen museoon Singaporessa niin asia korjattiin sitten Oslossa :) . Muutama tunti vietettiin siellä räpeltäen kaikenmaailman hilavitkuttimia.
Tieteellinen museo Oslo


Oslossa oli hiukan kalliimpaa kuin Suomessa ainakin ravintoloissa. Shoppailtavaa löytyi kuitenkin ihan Suomen hinnoin ja löysin itselleni vaikka mitä kivaa kaupungilta. Kotiintuotaviksi löytyi housut, paita, alusvaatteita ja uusi napakoru :). Sunnuntaina meidän lento lähti jo päivällä, joten viimeiselle päivälle ei jätetty enää mitään aktiviteetteja. Viikonlopun mittainen matka Osloon oli pituudeltaan juuri sopiva. Jos aikaa olisi ollut enemmän niin kaupunki olisi saattanut käydä jo pitkäveteiseksi. Viikonlopuksi riittää juuri sopivasti nähtävää ja tekemistä Oslossa. Kaupunki oli ihan mukava paikka käydä vierailemassa ja ehkä joskus voisin käydä vielä uudestaankin. Lentomatka Osloon on todella lyhyt, joten ihan hyvin voisin joskus piipahtaa kaupungissa shoppailureissulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti