torstai 15. lokakuuta 2015

Pariisi - Ranska Matkakertomus



Je t'aime Pariisi 


Pariisi ei paljoa esittelyjä kaipaa. Romantiikan kehto, valojen ja muodin pääkaupunki. Sinne suuntasimme hyvän ystäväni Jaanan kanssa viikonlopun mittaiselle reissulle marraskuussa 2013. Olimme jo aiemmin hieman puhuneet yhteisestä ulkomaan matkasta ja reissu saatin sovittua lopulta syntymäpäivälleni. Päätimme siis lähteä kahdestaan juhlimaan ikääntymistäni ulkomaille. Jaana ehdotti, jos hän saisi valita kohteen, järjestää lennot ja hotellin. Ainoana ehtona oli että matkakohde tulisi olemaan minulle yllätys :). En siis tiennyt matkakohdetta vasta kuin Helsinki-Vantaa lentokentällä! Ystäväni sai minut, jopa Rovaniemellä lähtöselvityksestä läpi niin etten tiennyt kohdetta. Ja minähän olin tietenkin heti messissä!

Lähdimme syntymäpäiväni aamuna Rovaniemeltä Finnairilla Helsinkiin, jossa meillä oli lyhyt vaihto Pariisin koneeseen. Olimme perillä hyvissä ajoin kahden aikaan iltapäivällä. 
Hotellimme oli ihan perus kolmen tähden majapaikka hieman keskustan ulkopuolella. Aivan hotellin vieressä oli metropysäkki, joten kaikkialle pääsi oikein näppärästi.

Ensimmäinen asia, mikä pariisissa oli päästävä näkemään oli Eifel-torni. Tietenkin piti saada selfie Eiffelin juurelta ja ilmoittaa tällä tavoin olinpaikka miesystävälleni, hänkään ei tiennyt mihin kaverini oli minut vienyt. Me ei menty käymään sen kummemmin tornissa, en kyllä tiedä miksi. Kai meillä oli niin kiire juhlimaan synttäreitäni.


Eifel-torni
Selfie Eifel-tornilta. Pahoittelut kuvan laadusta. Kamera oli siihen aikaan mitä oli.
Illalla lähdimme katsomaan yöelämää Champ Elyseelle, joka on yksi maailman kuuluisimmista kaduista. Katu on saanut nimensä kreikkalaisen mytologian Elysonin mukaan, joka tarkoittaa kuolleiden valtakuntaa. Kadulta löytyy merkkiostosliikkeitä, kahviloita, yökerhoja, maailmanpyörä ja vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä. Eräs poika kuljetti turisteja pienellä pyörällä, jonka perässä oli matkustajille tehty koppi. Kaikista hauskinta tässä kyydissä oli se, että tähän pieneen koppiin oli asennettu hillittömät musiikkivehkeet. Nimesimme tämän "bassopyöräksi". Kyydissä oli ihan pakko käydä. Niin kävihän sekin Pariisin romanttisesta ilta-ajelusta ;). 

Champ Elysee
Champ Elysee (lähde: www.grayline.com)
"Bassopyörä" ja hovikuskimme
Jatkoimme iltaa Queen- nimiseen yökerhoon, joka on aika tunnettu paikka Champ Elyseellä. Väkeä oli yökerhossa niin paljon, ettei istumapaikkoja saatu koko illan aikana. Sen sijaan bailattiin muiden Pariisilaisten kanssa tanssilattialla koko ilta. Meno oli todellakin erilaista kuin Suomessa, koska hetkeäkään emme olleet vain kaksin. Jokapuolelta löytyi tanssikavereita ja paikalliset nostivat meidätkin lavalle heidän joukkoonsa.  Aivan mieletön meininki ja unohtumaton kokemus viettää syntymäpäivää. 

Queen yökerho
Lauantai vietettiin shoppailun merkeissä. Pariisi on tunnetusti kallis kaupunki, joten Champ Elyseelle emme lähteneet shoppailemaan. Suuntasimme Pariisin halpatavarataloon Tatille, josta löytyi kaikkea alusvaatteista pikkutilpehööriin asti. Tati sijaitsee lähellä Barbes- metropysäkkiä. Suosittelen piipahtamaan, jos kalliit merkkituotteet eivät niinkään kiinnosta. 

Aamukahvilla Starbucksissa
Pieni kenkäliike Tatilla
Tati

Pont des Arts - lukkosilta

Kävimme pyörähtämässä myös Pont des Arts- sillalla, joka tunnetaan myös lukkosiltana. Sillalle pääsee, kun jää metropysäkillä Louvre - Rivoli.  Meidän oli tarkoitus kiinnittää yhteinen lukko sillalle, mutta valitettavasti meiltä puuttui se tärkein, eli se lukko. Luulimme, että niitä myytäisiin sillan lähistöllä. Oli kuitenkin kiva käydä tutkimassa näitä lukkoja paikan päällä ja voi pojat että niitä oli paljon.

Pont des Arts - lukkosilta

Viikonloppu oli hyvin lyhyt aika Pariisille, joten todella paljon jäi vielä näkemättä. Pariisi oli todella ihana kaupunki ja ehdottomasti sinne on päästävä vielä uudestaan. Oikeastaan mitään muuta huonoa sanottavaa minulla ei ole kaupungista kuin hintataso, mutta pienemmälläkin budjetilla pärjää. 


Kiitos!

Haluan vielä kiittää erittäin hyvää ystävääni Jaanaa tästä matkasta. Reissu oli aivan huikea ja ihanaa kun jäjestit tämän minulle. Nämä olivat ikimuistoisimmat ja parhaimmat synttärit, mitä minulla on koskaan ollut. Sinun kaltaiset ystävät ovat kultaakin arvokkaampia. Toivottavasti pääsemme vielä yhdessä Pariisiin <3. Kiitos Jaana tästä!


Ikuinen ystävyys

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14502893/?claim=cnuvpz8hz4b">Follow my blog with Bloglovin</a>

<a title="Pienimaailmanvalloittaja" href="http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=774083&mid=180947&f=true" target="_blank"><img alt="Pienimaailmanvalloittaja" border="0" src="http://www.blogkeen.com/stats.aspx?id=774083&p=1&l=fi" width="120" height="51" /></a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti