tiistai 20. lokakuuta 2015

Singapore - Bali matkakertomus Osa 1

Matkalla kohteeseen

Lähdimme mieheni kanssa Singaporen ja Balin matkalle viime jouluna. Olimme pari päivää aluksi Singaporessa, josta jatkoimme matkaa Balille. Paluumatkalla oli tarkoitus pysähtyä Singaporessa vielä pari päivää.


24.12.2012 Joulun taikaa lentokoneessa

Vertaa kuvan kuorma-autoa ja moottoria!

Olimme varanneet lennot erikseen supersaverin kautta. Lentoihin kuului yksi välilasku Zürichissä, josta matka jatkui suoralla lennolla singaporeen. Matkaan lähdettin jouluaaton aamuna Finnairin koneella. Pääsimme lähtemään helsingistä puoli tuntia myöhässä ruuhkautuneen jääneston vuoksi. Vaihtoaika Zürichissä oli vain 50 minuuttia, joten aika jännässään oltiin ehditäänkö Singaporen koneeseen. Laskeuduttuamme Zürichiin meitä oli vastassa lähtöselvitysvirkailija, joka vei meidät juoksujalkaa seuraavaan koneeseen. Ilman virkailijaa emme olisi ikinä ehtineet ajoissa. Zürichin kenttä oli valtava ja meidän jatkolentomme lähti aivan eri terminaalista.

Tämä oli ensimmäinen kaukomatkani ja ensimmäinen kokemus Airbus A380 jumbojettiin. Kyseessä on maailman suurin markustajakone, johon mahtuu yli 500 ihmistä kyytiin. Olihan se hurjannäköinen peli ja mielenkiintoinen kokemus. Lentopelostakaan ei nousun aikana tarvinnut pelätä, koska suuren koonsa ansiosta pomput ja tärinät tuntuivat hyvin mitättömiltä. Laskeutuminen Singaporeen oli puolestaan ihan järkyttävää. Sattui olemaan ukkosmyrsky, joten tulimme vauhdikkaasti alas. Kone humahteli kerralla alaspäin niin että otti tosissaan mahan pohjasta. Minä olin tietysti aivan kauhuissani. Hyvä etten puristanut käsiäni verille. Ilmeeni herätti kummastelua myös viereisessä matkustajassa . Hän kysyikin mieheltäni että mikä minua vaivaa :). Sen verran hurjaa oli meno, että kiljahduksia kuului myös muualtakin kuin minun suusta. Hengissä selvittiin tälläkin kertaa.

Palvelu Singapore Airlinesilla oli erinomaista. Ilmaan päästyämme meille tarjoiltiin ilmaiseksi alkudrinkit ennen varsinaista ruokailua. Nälissään ei tarvinnut olla koko lennon aikana, koska vähän väliä lentoemot tarjoilivat pieniä välipaloja, kuten hedelmiä, suolapähkinöitä jne. Lisäksi lentoemännät tarjoilivat todella usein mehua ja vettä matkustajille. Jokaisella istumapaikalla oli myös oma näyttö, josta pystyi katsomaan tuoreita elokuvia ja sarjoja. 25.12.2015 Joulupäivä 

Jouluaatto menikin kokonaisuudessaan lentokoneessa. Olimme perillä Singaporessa joulupäivän aamuna paikalliseen aikaan. Valitettavasti emme saaneet nukuttua koneessa ollenkaan, joten oltiin aika väsyneitä perille päästyämme. Meillä oli paha aavistus siitä, ettei matkalaukkumme ehtineet koneeseen Zürichissä ja pelkomme kävi toteen. Kuitenkin Singapore airlines hoiti homman loistavasti ja he antoivat meille 140 euroa korvaukseksi myöhästymisestä. Tämä oli aika jännä juttu, koska myöhästyminen oli Finnairin syy, eikä Singapore Airlinesin. Saimme lisäksi pienet laukut, joissa oli hammasharjat ja kaikkea muuta tarpeellista. Laukut saapuivat perille saman päivän iltana, joten korvaus oli todella hyvä. Pisteet siitä Singapore Airlinesille! :)Sentosan saariMatkakertomus jatkuu joulupäivän vietosta Singaporessa seuraavassa kirjoitelmassa..
Löydä halvat lennot tuhansien lentoyhtiöiden ja matkasivustojen valikoimista momondo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti