keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Jouluksi ulkomaille vai kinkkua kotisohvalla

Viime vuonna vietin ensimmäisen jouluni ulkomailla. Tai oikeastaan jouluaatto jäi kokonaan välistä, koska koneemme lähti suomesta jouluaaton aamuna ja perillä kohteessamme olimme joulupäivän aamuna paikallista aikaa. Oli hieman erilainen kokemus fiilistellä aattoiltaa Intian Valtameren yllä lentokoneessa. Tänä jouluna on tarkoitus olla ihan vain kotosalla ja viettää perinteistä Suomalaista joulua. Hankin jopa elämäni ensimmäisen joulukuusen meidän huusholliin ja muutamia jouluvalojakin tuli hankittua. Yhden joulun jättäminen väliin näyttää kostautuvan, kun tämän kuun palkka näyttääkin menevän jouluhössötykseen ;) . 


Balilainen joulukuusi
Mukavaa viettää vaihteeksi joulua kotosalla, mutta tulen varmasti viettämään vielä monta joulua ulkomailla. Tykkään todella paljon joulusta, mutta on mukavaa viettää sitäkin välillä eri tavoin ja erilaisissa kulttuureissa. Jouluna matkustaminen on kuitenkin todella kallista, koska ihmisiä matkustaa joulun aikaan hyvin paljon. Jos jouluksi mielii ulkomaille, kannattaa lentoliput hankkia oikeasti hyvissä ajoin, koska lippujen hinnat pompahtavat pilviin viimeistään kesän jälkeen. Edullisimmat valmismatkat myydään yleensä jo tammikuussa. Sen jälkeen matkoista joutuu maksamaan reilusti enemmän kuin tavallisena matkustuskautena. Meidän lentolippumme Helsingistä Singaporeen maksoivat 1100 euroa henkilöltä yhden välilaskun kanssa. Liput varattiin elokuussa. Sesongin ulkopuolella lentoliput saa yleensä 500 - 800 eurolla Singaporeen ja yleensä ilman välilaskua. Jos siis ensi jouluksi suunnittelette kaukomatkaa, niin kannattaa aloittaa suunnittelu jo nyt ja varata liput vuoden alkupuolella. 


Universal Studios Singapore
Tässä voisi alkaa pikkuhiljaa miettimään, tuleeko ensi jouluna lähdettyä reissuun. Joulun pyhät sattuvat ensi vuonna taas aikalailla viikonlopulle, joten ei varmaankaan mitään kaukomatkaa tule tehtyä. Pidennetty viikonloppu Euroopassa kuulostaisi kuitenkin hyvältä, mutta tänä jouluna keskityn täysillä kinkun syöntiin :) . 


Rauhallista joulun aikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti