maanantai 7. joulukuuta 2015

Vinkkejä hotellin metsästykseen

Hotellin etsimiseen on hyvä käyttää hieman aikaa ja perehtyä hieman kohteeseen ennen varausta. Tässä kirjoituksessa jaan omiin kokemuksiini perustuvia vinkkejä, jotta te voisitte välttää "aloittelijan" mokat hotellin valitsemisessa. Ensimmäisillä matkoillani en kiinnittänyt hotellien valintaan juurikaan huomiota, vaan valitsin edullisen majapaikan, joka vaikutti hyvältä. Kantapään kautta sitä oppii kaikenlaista.Kuva lainattu. http://us.123rf.com/450wm/styleuneed/styleuneed1101/styleuneed110100155/8730579-3d-hotel-sign.jpg


Hakukoneet

Hotellien hintavertailua voi tehdä monella tapaa ja erilaisia vertailusivustoja on nykyään useita. Ei kannata etsiä hotellia ainoastaan yhden varaussivuston kautta, koska hinnat voivat vaihdella hyvinkin paljon eri sivustoilla. Trivago on yksitunnetuimmista hotellienhakukoneista. Käyttöliittymä on selkeä ja sivusto ehdottaa aina edullisinta hintaa. Käytän itse aika paljon trivagoa, mutta vertailen myös muiden hakukoneiden tuloksia. Trivago ei valitettavasti näytä ulkomaalaisia varaussivustoja joissa hinnat ovat usein edullisempia. Varatessani kerran hotellia aluksi trivagon kautta olin saanut hotellin 150 e yö ilman aamiaista, mutta tein toisen haun momondolla, joka ottaa huomioon laajemmin varaussivustoja. Momondon kautta päädyin ulkomaalaiselle varaussivustolle, josta sain saman huoneen samaan hintaan aamiaisen kera :). Momondossa on kuitenkin yksi huonopuoli, liian paljon vaihtoehtoja..
Kuva lainattu: http://farm6.static.flickr.com
Varausvaiheessa kannattaa olla erittäin tarkkana lisämaksujen varalta. Ylimääräisiä maksuja ovat yleensä hotellivero sekä mahdollinen turistivero joissakin maissa. Osa varaussivuistoista sisällyttää hotelliveron heti hintaan, mutta osa sivuistoista lisää verot vasta varauksen loppuvaiheessa. Ei siis kannata ihmetellä, jos huoneen hinta pompahtaakin juuri ennen maksamista. Turistivero on puolestaan maksu, joka käytetään maan turismiin liittyvän infrastruktuurin rakentamiseen sekä kultturikohteiden ylläpitoon. Vero maksetaan yleensä hotellin uloskirjautumisen yhteydessä. Maksu ei ole suuri, mutta saattaa tulla monille yllätyksenä. Turistivero on käytössä esimerkiksi Italiassa,             Ranskassa, Espanjassa, Belgiassa sekä Hollannissa. 

Aamiaisella vai ilman

Hotellihuone kannattaa valita ehdottomasti aamiaisen kanssa. Aamiaisen voi toki ostaa hotellista jälkeen päin, mutta tämä voi tulla kalliiksi etenkin jos et ole varma aamiaisen hinnasta. Aamiaisesta voi helposti aiheutua usean sadan euron ylimääräinen kustannus hotellinhintaan. Tämä kannattaa ottaa huomioon hotellin valinnassa.
Kuva lainattu:http://www.troedyrhiw.com/


Onko peruutusmahdollisuus varauksessa ehdoton?

Varaussivustot joskus myyvät huoneita ilmaisella peruutusmahdollisuudella, jolloin varauksen voi peruuttaa ilmaiseksi tiettyyn päivämäärään mennessä. Tätä kannattaa hyödyntää etenkin jos reissuun lähtöön on pitkäaika. Joissakin tapauksissa huone peruutusmahdollisuudella on huomattavasti kalliimpi kuin huone, jossa tällaista mahdollisuutta ei ole. Tällöin kannattaa varata huone ilman peruutusturvaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa että matkavakuutukset ovat kunnossa, koska ne korvaavat useimmiten matkan peruuntumisen esimerkiksi sairastumisen vuoksi.

Hotellin sijainti

Kannattaa tutustua kohteeseen hyvin ennen hotellin varaamista. Mikään ei ole niin ärsyttävää loman vietossa, kuin se että majapaikan sijainti on mennyt poskelleen. Liikennevälineissä kulkeminen edestakasin alkaa rassaamaan pidemmän päälle ja rahaakin saa palamaan kohtalaisesti jatkuvasta kulkemisesta. Kannattaa ennemmin maksaa hieman extraa hyvällä paikalla olevasta hotellista, kuin käyttää osa lomasta ja hermoista metroissa ja raitiovaunuissa. Paljon mukavampaa on käydä välillä hotellilla levähtämässä ja jatkaa sitten kohteeseen tutustumista. Tämä on tullu opittua kantapään kautta omilla reissuilla. 


Minä pidän hirveästi hotellien metsästämisestä ja kulutan yleensä hotellien vertailuun todella paljon aikaa. Vertailulla säästää reissun kustannuksissa mukavasti ja yleensä hotellivalinta osuu paremmin omiin tarpeisiin kun viitsii nähdä hieman vaivaa. 


Tuleeko teillä mieleen jotain lisättävää? :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti