maanantai 4. tammikuuta 2016

Kuvaus Pietarista

Nyt olen matkalla Pietarista kotiin Rovaniemelle. 5 päivää Pietarissa takana yhtä kokemusta rikkaampana. Venäjä on kyllä tähän mennessä erikoisin paikka, missä olen käynyt. Pietaria ei ole tehty turisteille liian tehty liian helpoksi, mutta kaikesta kuitenkin selvittiin.
Hatarasta Venäjän kielen taidostani oli todella paljon hyötyä reissulla, koska aika harvassa paikassa puhuttiin englantia. hotellissa ja ravintoloissa puhuttiin aika hyvin, mutta muualla ei juuri ollenkaan. Venäläisten kirjaimien opettelimen auttaa jo pitkälle.

Pietari oli ihan mukava paikka käydä ja etenkin ruplan syöksymisen ansiosta Venäjällä on todella halpaa. En uskonut siellä olevan noinkin halpaa. Alla esimerkkihintoja tämän päivän kurssilla (1€ = 76 ruplaa)

Taksimatka keskustan alueella 200 - 500 ruplaa (n. 3 - 8 €)
Olut anniskelupaikassa  170 - 250 ruplaa ( 2 - 3 € )
Metropoletti kerta  35 ruplaa (0,5 €)
Illallinen edullisessa ravintolassa 400 - 800 ruplaa (5 - 10 euroa)
Viinilasi anniskelupaikassa 160 - 250 ruplaa ( 1.5 - 3 €)

Pietari oli hieman harmaa paikka näim talvella, mutta kesällä kaupunki on varmasti huomattavasti kauniinpi. Meri-ilmasto teki pakkasesta todella purevan, joten tähän aikaan vuodesta kannattaa ottaa toppavaatteet mukaan.

Pietariin lähden varmasti uudestaan ainakin halpojen hintojen perässä. Kaverille jo vähän puhelinki että kesällä voitais tehdä shoppailureissu Pietariin jos hänkin hankkii viisumin :) . Jos Pietarissa ei olisi näin edullista niin tuskin tulisi tehtyä toista reissua. Yhdellä kerralla tuli kaikki olennainen nähtyä.

Talvipalatsi

Ostoskeskus Galeria

Verikirkon edustalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti