perjantai 30. lokakuuta 2015

Voittomatka Belgiaan

Kävin Belgiassa työporukan kanssa toukokuussa 2015. Meillä järjestetään joka vuosi aloitekilpailu, jonka palkintona on matka ulkomaille ja tänä vuonna voitto napsahti minunkin taskuuni! Minun lisäksi 9 muuta voittajaa pääsi mukaan reissuun. Matkakohteeksi oli tänä vuonna valikoitunut Belgian pikkukaupunki Gent, joka sijaitsee todella lähellä Brysseliä.



Gent


Meillä oli ohjelmaa jokaiselle päivälle, joten itse ei tarvinnut suunnitella mitään. Kävimme vierailulla Audin tehtaalla Brysselissä ja meidän yrityksen jakeluvarastolla Gentissä. Illat vietettiin ravintoloissa hyvin syöden ja oluita maistellen. Viimeisenä päivänä käytiin myös Bruggen kaupungissa, joka on turisteille suunnattu pikkukaupunki lähellä Genttiä. Bruggessa oli lähinnä turistikrääsää joka paikat täynnä sekä hevosajeluja kaupungilla. Jos perus turistihömpästä tykkää niin kannattaa käydä piipahtamassa.



Brügge


Gent oli todella kaunis kaupunki ja maisemat olivat kuin suoraan postikortista. Kaikkialla oli kauniita historiallisia rakennuksia, jotka loivat oman tunnelmansa. Gentissä ei ollut juurikaan mitään kauniiden rakennusten lisäksi, mutta jos olette Brysselissä käymässä niin päivän reissua Genttiin kannattaa harkita.

Hamikseni satuin sairastumaan flunssaan jo menomatkalla lentokoneessa, joten minun osaltani reissusta suoriuduttiin särkylääkkeiden voimin. Viimeisenä iltana jouduin jäämään petipotilaaksi hotellille ja käymään paikallisen lääkärin luona hakemassa antibioottikuurin. Minä näemmä vierailen jatkuvasti reissuillani lääkärien vastaanotolla. Kohta saisin varmaan tehtyä jo oman postauksen pelkästään ulkomaalaisista lääkäreistä :). Belgiassa ainakin lääkäripalvelut toimivat hyvin. Pääsin lauantai iltana lääkärin vastaanotolle ajan muutaman tunnin päähän. Lääkärikäynti tuli kustantamaan minulle 36 euroa, joka ei todellakaan ole paha hinta. Varsinkin kun kyseessä oli vielä lauantai ilta. 



Kaupunkikuvaa Gentistä


Meidän vierailun ajankohta sattui olemaan mielenkiintoinen, koska Gentissä käytiin Belgian jalkapallon mestaruusottelu  Gentin joukkue ei ollut voittanut vuosikymmeniin ja voittohan sieltä Gentille napsahti. Otteluiltana kadut olivat pullollaan jalkapallon kannattajia ja voiton juhlat olivat Gentille sama asia kuin Suomi voittaisi jääkiekon MM-mestaruuden. Kadut täyttyivät hyvin nopeasti juhlijoista.



Jalkapallojoukkueen suuri pelipaita

Belgiasta sai äärimmäisen hyvää olutta. Oluet olivat hyvin vahvoja, mutta maussa sitä ei huomannut. Eräs kuljettaja varoittikin meitä oluiden petollisuudesta. Tuopin sai baareista muutaman euron hintaan, joten kyllähän niitä passasi lipitellä :) . Belgialaiset ovat kuuluisia myös suklaista ja vohveleista, jotka olivat myös todella hyviä. Makean persoa sakkia nämä belgialaiset.
Tykkäsin Belgiasta todella paljon ja varmasti tulen käymään siellä uudestaan omatoimimatkan merkeissä. Haluaisin käydä tutustumassa Brysseliin vielä tatkemmin, joten varmasti varaan matkan siihen suuntaan vielä tulevaisuudessa. 



Oluet olivat melkein nähtävyys jo itsessään :) 


Löyty kaveri Brüggesta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti